En kokt korv, en klick potatismos och lite gratinerad broccoli.
Så nu är jag mätt. Inget mer idag. Hoppas på fortsatt minus imorgon, men tror inte det då jag ätit 2 lagade mål mat idag.
7 juni 2012 gjorde jag en gastric bypass. Jag kommer i denna blogg dela med mig av tankar och funderingar kring detta.
lördag 14 januari 2012
Minus på vågen igen?
Idag visade vågen 86.1kg, minus igen alltså. -1.2kg hittills denna veckan. Är stolt över att jag inte köpte nåt mysgott till TVn. Det brukar förstöra en hel veckas ansträngningar. Även om det inte blir så mycket, så är varje + på vågen negativt. SKA fixa det. Jag KAN! Idag ska det även bli en långpromenad då vädret är fint.
fredag 13 januari 2012
Inte bra, men ändå bra - hur går det ihop?
Att ha migrän och må illa typ 2-3 dagar av 5 kan göra underverk för vikten. I morse stod vågen på 86.2kg... alltså, not bad at all! Men attans vad hungrig jag var då, det lovar jag. Nu är det bara att inte vräka i sig allt jag kommer över för att fylla tomrummet. Längtar till jobbet och mina riskakor och pepsi max. ;) Riskakor är kanske inte det bästa då de innehåller mycket kolhydrater, var det va? Men, de stabiliserar magen lite grann och mättar bra.
Det var dagen so far...
Det var dagen so far...
torsdag 12 januari 2012
Inte bra alls
Mådde illa på morgonen och under förmiddagen. Kände migränen var väldigt nära, så det blev bara Oatly chokladdryck och ett par Scan köttbullar till frukost. efter att ha tagit det luuugnt under förmiddagen så blev det kokt falukorv, potatismos och pepparrotssås till lunch. Eftermiddagen och halva kvällen sov jag bort då migränen slog till en timme innan jobbstart. Sov typ mellan 14 och 20... hur kommer man ifatt efter det?
Vågen visade i morse fortfarande 86.8kg så jag är nöjd. Ja, jag vet att jag inte ska väga mig varje dag, men känner jag har bättre koll och kan justera matintaget på så vis. Imorgon ny dag och nya tag.
Vågen visade i morse fortfarande 86.8kg så jag är nöjd. Ja, jag vet att jag inte ska väga mig varje dag, men känner jag har bättre koll och kan justera matintaget på så vis. Imorgon ny dag och nya tag.
onsdag 11 januari 2012
WOW!
Ja, idag gillar jag vågen. Den lyste inte lika hånfullt, då den visade 86.8. Beror nog på att jag mådde dåligt igår och inte åt så mycket. Micrade vetekakor med ost, riskakor, crabsticks. Och så en minibit kladdkaka.
Magen protesterade högljutt och jag tror det var kladdkakan. Har ju problemet att jag inte kan äta utan att bli dålig. Reagerar på det mesta utom chips och godis, typ. Svårt att vilja ha lagad mat när man vet att man blir dålig av det.
Jag kan ibland klara av att äta mat i mycket små små mängder. Det gör att jag är hungrig igen 30 minuter efter måltiden. Så, äta en liten "normal" portion och bli dålig, eller äta minimini och fortfarande vara hungrig, det är frågan.
De dagar jag jobbar 10-14 blir det frukost vid 7-7.30 nångång, och sen riskakor på jobbet. Äter nåt mer "riktigt" då jag kommer hem, som nudlar eller så. Och lagad mat vid 18tiden. När jag jobbar 14-18 är det svårare då jag inte kan äta lagad mat innan jobbet. Blir nån extra macka vid 12tiden och så riskakor medans jag är på jobbet. Är verkligen hungrig när jag kommer hem då, och får äta lagad mat.
Har bytt ut mjölkprodukter mot havre, eller ibland blir det laktosfritt. Skillnaden mellan att ha mjölkfritt och laktosfritt är att vid mjölkfritt slipper jag magknipet som kommer av mjölken. Annars blir jag lika dålig vilket som. Trist men så är det.
Magen protesterade högljutt och jag tror det var kladdkakan. Har ju problemet att jag inte kan äta utan att bli dålig. Reagerar på det mesta utom chips och godis, typ. Svårt att vilja ha lagad mat när man vet att man blir dålig av det.
Jag kan ibland klara av att äta mat i mycket små små mängder. Det gör att jag är hungrig igen 30 minuter efter måltiden. Så, äta en liten "normal" portion och bli dålig, eller äta minimini och fortfarande vara hungrig, det är frågan.
De dagar jag jobbar 10-14 blir det frukost vid 7-7.30 nångång, och sen riskakor på jobbet. Äter nåt mer "riktigt" då jag kommer hem, som nudlar eller så. Och lagad mat vid 18tiden. När jag jobbar 14-18 är det svårare då jag inte kan äta lagad mat innan jobbet. Blir nån extra macka vid 12tiden och så riskakor medans jag är på jobbet. Är verkligen hungrig när jag kommer hem då, och får äta lagad mat.
Har bytt ut mjölkprodukter mot havre, eller ibland blir det laktosfritt. Skillnaden mellan att ha mjölkfritt och laktosfritt är att vid mjölkfritt slipper jag magknipet som kommer av mjölken. Annars blir jag lika dålig vilket som. Trist men så är det.
tisdag 10 januari 2012
En sammanfattning av dagens läge
I mars 2011 plitade jag ihop en egenremiss och skickade till Kirurgmottagningen i Ljungby angående att jag vill genomgå en magoperation, en s.k. gastric bypass. Har under de senaste åren försökt att bli av med mina extra överflödiga kilon, men har inte lyckats.
Idag, nu på morgonen lyste vågens siffror hånfullt mot mig - 87.3kg. Kanske inte låter så mycket, men tänk då på att jag endast är 156cm "lång". För 7-8 år sen gick jag ner till 63kg med ViktVäktarnas hjälp. Blev av med 25kg på 6 månader. Tyvärr blev allt fel och jag gick i rask takt upp 30kg. Då jag i mars 2011 började jobba i butik igen så har vikten minskat med 5 kg. Inte helt fel, men sen går det inte längre.
Den 23 januari nu ska jag så äntligen få komma till ett samtal med kirurgen och få veta om jag kan få min operation eller inte. Vill så gärna, då jag i dagsläget inte kan motionera pga värk i ben, fötter och leder. Ska testa med shaker och soppor en vecka åt gången för att se hur jag klarar av att jobba med litet kaloriintag. Tänkte ta shaker varannan vecka, 4 gånger om dagen och så äta snålt varannan vecka. Måste bevisa för mig själv att jag KAN, och inte bara tar en operation för att det är en "enkel utväg" för det är det inte.
Ja, låt detta vara första dagen på min resa. Önskar mig själv lycka till och HÅLL UT!!!
Idag, nu på morgonen lyste vågens siffror hånfullt mot mig - 87.3kg. Kanske inte låter så mycket, men tänk då på att jag endast är 156cm "lång". För 7-8 år sen gick jag ner till 63kg med ViktVäktarnas hjälp. Blev av med 25kg på 6 månader. Tyvärr blev allt fel och jag gick i rask takt upp 30kg. Då jag i mars 2011 började jobba i butik igen så har vikten minskat med 5 kg. Inte helt fel, men sen går det inte längre.
Den 23 januari nu ska jag så äntligen få komma till ett samtal med kirurgen och få veta om jag kan få min operation eller inte. Vill så gärna, då jag i dagsläget inte kan motionera pga värk i ben, fötter och leder. Ska testa med shaker och soppor en vecka åt gången för att se hur jag klarar av att jobba med litet kaloriintag. Tänkte ta shaker varannan vecka, 4 gånger om dagen och så äta snålt varannan vecka. Måste bevisa för mig själv att jag KAN, och inte bara tar en operation för att det är en "enkel utväg" för det är det inte.
Ja, låt detta vara första dagen på min resa. Önskar mig själv lycka till och HÅLL UT!!!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)